DM-final & U19

Då har man landat ordentligt på svensk mark ett par dagar efter hemkomsten. Tydligen finns det något som kallas pragkoma..


Vi har haft ett par träningar i veckan med både gym, jogg och innebandy för att inte "chocka" kroppen med för mycket vila(kontraster: från 9 matcher på 4 dagar till stillestånd). Tyvärr har halva truppen dragit på sig en förkylning och det var en väldigt tunn skara slitna krigare som dök upp på torsdagens innebandy. Vi får hoppas på att folk börjar tillfriskna till veckan eftersom det då vankas DM-final: IKSU - IBK Dalen 27 augusti 19.00 Iksu sportcenter. "Be there or be square" som Urban så målande brukar säga!

Ett glädjeämne utöver förkylningstiderna som råder är att Dalens Amanda Öhman plockade åt sig en plats på U19-lägret som kommer hålla hus på Bosön 8-12 september. Det applåderar vi för! Och vi väntar med spänning på det nästkommande lägret då vi alla räknar med att även Julia Nordin ska få ta plats i U19-landslaget där även hon borde höra hemma! Men oavsett - Stort grattis till Öhman som verkligen visat framfötterna och en spikrak utvecklingskurva i sommar!



/ #11


Hemfärd

Då har vi just lämnat hudik och Umeå närmar sig inom några timmar. Finns väldigt mycket att säga om resan som varit, men tror vi alla kan samsas om att sammanfatta det som en riktigt jäkla bra resa. Vi åker ner som underdogs med ett relativt nytt och oerfaret lag med en snittålder runt 19-20. Går genom gruppspelet med fina resultat och bra målskillnad, och trots att vi blev tvugna att spela en extra match i slutspelet så går vi relativt tryggt genom slutspelet fram till en final där vi var det övervägande bättre laget där en målvakt gjorde skillnaden mellan en marginell vinst och strafförlust. Tråkigt att vi inte fick gå hela vägen och kamma hem det guldet JAG tycker vi förtjänade, men redan nu kan man konstatera att vi gjort en sjukt bra turnering som bevisat att vi kan bli hur bra som helst i vinter. Lite bilder från matcherna kommer nedan.

Fler bilder från några av matcherna finns på http://www.czechopen.cz/EN/index.asp?pg=21103galery-zapas.asp&n=n_galerygames&lng=EN (klicka på kameran till vänster)












/ #11


Czech Open

Godkväll! Får ta och börja med att ursäkta den förskräckligt fattiga uppdateringen, måste skylla på dåligt internet på hotell Olga.. men, nu löste det sig och näst sista dagen kommer första uppdateringen på plats!

Torsdagen startade med tre tuffa matcher på 2x20 minuter styck. Korta matcher kan tyckas, men sliter på nog så mycket. Avslutade dag 1 med två vinster och en oavgjord - ett klart godkänt resultat som slutade med målskillnad på 15-3 och en oavgjord match mot turneringens regerande mästarinnor - det lokala praglaget Herbadent Tigers.

Fredagen skulle garanterat bjuda på två gruppspelsmatcher och eventuellt en tredje genom en åttondelsfinal om vi inte skulle plocka nog med poäng för att kvalificera laget direkt till kvarten. Tyvärr förlorade vi med uddamålet mot Pixbo efter ett ledningstapp på 2-0 till 2-3 i slutsekundrarna, och fick lite press på oss att vinna dagens andra match för att direktkvalificera oss till kvartsinalen. Även i andramatchen åkte vi på en snöplig oavgjord match efter ett tvivelaktigt domaringripande som skulle avsluta matchen då vi åkte på en kvittering i baken med tre sekunder kvar.

Hursomhaver så hade vi oavsett kommit oss till åttondelsfinal. Där mötte vi ett skärrat och oorganiserat Pixbo div1 som desperat försökte söka chanser med långa bollar. Som tur var hade förstafemman redan punkterat matchen med 2-0 efter 13(!!!) sekunder av matchen. Det var en halvhafsig match som laget spelade av - en transportsträcka till kvartsfinalen. Ett glädjeäme under pixbomatchen var den enormt engagerade klacken som drog igång ramsa efter ramsa i den akustiskt fördelaktiga innebandyhallen. En inflikning är att klacken bestod till 30% av spelarföräldrar och till 70% av bärsande innebandyspelare från olika hörn av världen.. Stämningen kunde man inte klaga på iallafall!

Dagens - lördagens - matcher skulle bli aningen tuffare. Imorse mötte vi än en gång ett tjeckiskt lag, och spänningen i laget gick att ta på i omklädningsrummet. Vi gjorde 2 snabba mål på frislagsvariant och ett vackert spelmål, och därefter kunde vi mycket kontrollerat spela av matchen, och även rulla in mål nummer 3 och 4. Semifinalen spelades i den väldigt moderna och fräscha hallen Arena Sparta där vi mötte ett Vitkovice som kommit undan med blotta förskräckelsen efter dommarmissen i gruppspelet. Ett (hyfsat iallafall) taggat Dalen klev in på plan och spelade lite sämre än morgonmatchen, men kunde ändå göra både 1,2 och 3 mål och spela av matchen. Kan även nämna att undertecknad inte riktigt kunde reglerna för slutspelet - var övertygad om att vi skulle spela 3x20 och väntade avslappnat på en tredjeperiod av matchen när publiken plötsligt ställer sig upp och börjar klappa av matchen med 20 sekunder kvar. Tur för mig att vi slapp den perioden iallafalll..

Imorgon väntar en final i den mäktiga Tesla Arena mot ett favorittippat Herbadent Tigers - regerande mästarinnorna. Kan säga att jag inte skulle byta bort morgondagens final mot alla pengar i världen. Hela laget är otroligt taggat, och som Urban sa.. vi kommer sälja våra liv dyrt imorgon!

Tune inEurosport2 kl 12.00 imorgon för att se damfinalen mellan Herbadent Tigers - IBK Dalen dam. NU KÖR VI!

/ #11 Linnea Ivarsson


Just nu

Tidsfördriv:



Anna och Lina tittar på film.


Intervju med Linnea Ivarsson

Läsgodis!
Här följer en intervju med nr.11 Linnea Ivarsson angående resan till Tjeckien.



 

Hur har förberedelserna för resan sett ut?
Har blivit ett par dagars packande och skrivande av packlista. Och en stort tvätt såklart. Med laget har vi kört på rejält med fystester och två träningsmatcher förra veckan för att spela ihop laget så vi har öst på ordentligt inför turneringen.


Vad har du för förväntningar på resan, staden/landet och cupen?
Förväntar mig en jäkligt trevlig resa och sammansvetsning med laget, förhoppningsvis lite sightseeing så man får se lite av Prag, och ett par intensiva dagar med riktigt mycket och bra innebandy såklart.

Någon speciell i laget som du tror kommer att vara viktig/avgörande för laget i turneringen?
Larses målproduktion, Mackans målvaktsspel och det absolut viktigaste av allt: Linns ledarskap och driv för lagets maskineri!

Vad tror du om lagets prestation i cupen?
Det kommer bli spännande att se, svårt att säga när vi inte blivit riktigt testade och gjort så många intensiva pass tillsammans (vilket det kommer bli i Prag) men så länge alla går in och gör det just dom är bra på och de äldre spelarna går in och visar rutin och attityd så kommer definitivt hela laget haka på. Sen får vi se hur långt det tar oss!

Vad tycker du om din egna prestation så här långt och vad har du för förväntningar på dig själv i Czech Open?
Jag känner verkligen att sommarträningen har gett mig otroligt mycket i spelet och hoppas att jag orkar presterna ännu bättre den här säsongen. Min uppgift blir främst att täppa till bakåt, och mitt personliga mål är att spela ett fläckfritt försvarsspel och vara en drivande spelare som visar vägen.


Just nu är vi på resande fot på väg mot Tjeckien, hur fördriver du tiden bäst i bussen?
Lyssnar på Ipoden, surfar lite, läser min bok, komponerar ihop ett quiz med Katta.. men just nu känner jag faktiskt för nån timmes sömn!

Tack för pratstunden, lycka till i Tjeckien och sov gott=)
/#6

Czech Open

Efter inpackning och slagsmål om bussplatser kunde vi igår eftermiddag lämna Gammlia (nästan i utsatt tid) i Lestanders buss. Första stoppet gjorde vi efter 4 timmar i Hudiksvall där det blev spagetti och köttfärsås för dom hungriga och toabesök/bensträckare för resten.

Natten har varit lugn och efter ett oberäkneligt antal vändningar och vridningar har jag lyckats sova lite iallafall. Nu har vi precis kommit tillbaka till bussen efter en båttur, väl mött Danmark! /#6




Färjan över till Danmark.


RSS 2.0