Linn bloggar

Linn-cap-tanten-Lundström har börjat blogga på plastsnack.se och det vill ju ingen missa!
klicka på bilden för att komma till bloggen.


Blodad tand..

kollar igenom lite segerbilder från herrlagets pragsejour i czech open år 2009... snacka om att man blir revanschsugen efter finalförlusten på straffar för oss i år! nej, de deltagande lagen i nästa års czech open ska passa sig jäkligt noga - har man en gång varit i final i turneringen så vill man till varje pris tillbaka! och nästa gång med en guldmedalj runt halsen istället för en strafförlust..







nästa år ska det bli vår tur...



/ #11


Västkusten - check!

så har vi landat efter ännu en riktigt rolig bortahelg med laget. resan ner gick väldigt snabbt och smärtfritt. okej, jag var grinig eftersom min plats blivit tillfälligt stulen i bussen, men jag trivdes riktigt bra bak i soffan med ungtupparna plus urban! ganska precis tolv timmar efter avfärd landade vi i mariestad på M(!)otell rasta. inget glammigt hilton-hotell, men räckte för att jag och roomie katta skulle somna gott snabbt strax efter 23.

lördagsförmiddagen gick även den i bussens tecken, och efter två timmars färd anlände vi till wallenstamhallen i mölnlycke. matchen i sig kändes inte direkt avslagen, men saknade den riktiga glöden från vår sida. det exploderade aldrig riktigt, och pixbo tog tillvara på våra individuella misstag. en match som denna när vi möter ett formstarkt pixbo måste hela laget kriga lika hårt som vi gjorde i iksumatchen nu senast, och undvika alla misstag som kan skapa bjudningar för motståndarna. pixbo vann väl rättvist, men vi var inte det minsta nöjda för det. ät upp och skit ut som tony bergström skulle sagt.


JH och Bella firar ett av målen mot Pixbo. Foto: Henrik Dahl Nielsen

på söndagen värmde ett taggat dalen upp i en trång hall med märklig akustik, men glöden fanns där och lockerud skulle få smaka på revansch. dock blev inte matchbilden alls som vi förväntat oss, och hemmalaget hade snabba kontringar och truligt man-man-försvar. lockerud hann också ta ledningen med både 2-0 och 3-2, men i sista perioden kunde vi göra ett ryck och både kvittera och ta ledningen. publiken var helt galen och matchen var rafflande från första till sista minut. med sju sekunder återstående av matchen tar coach UK time out och efter ett taktiskt defensivt frislag kunde vi grisa hem tre sköna poäng. en riktigt härlig vinst där vi krigat oss till poängen. lockerud är svåra borta och utan att ta ifrån oss själva att vi vände och tog hem matchen så kan jag konstatera att det är en av säsongens klurigaste bortamatcher. vi får inte glömma att vi faktiskt föll borta mot mariestadslaget förra året.

nåväl, tre av sex poäng fick vi med oss hem, och efter inhandingen av en rejäl påse godis var från godisbolaget(600 sorter smågodis, farligt gott) kunde vi sätta oss på bussen hem med ett leende på läpparna. inget quiz på hemvägen som jag och katta kunde kamma hem, men lugn urban - vi spöar dig nästa bortaresa istället.. igen! istället blev det youtubeklipp, godis, skvaller, everysports liveuppdatering från herrarnas match mot warberg och såklart ett par timmars riktigt skön sömn på bussgolvet. tolv timmar efter avfärd så anlände vi 03.35 på gammliaparkeringen. connys tidspassning kan man lita på!

så med toolbagen på ryggen och kudden på pakethållaren cyklade en skara tappra krigare hem mot haga. tackar laget för ännu en skrattfylld bortahelg och ser med glädje fram emot nästa! men först: 2 veckors stenhård träning innan vi tar emot endre och täby på parketten den 13 och 14 november. kom för bövelen och kolla på tabelltvåan i damernas elitserie! på återseende

/#11

Dagens match

Pixbo - IBK Dalen 16.00

Idag står Pixbo för motståndet och det kommer bli en tuff match, men så länge vi har
rätt inställning, jobbar för varandra och går in med 110% i varje närkamp så kommer
vi ta 3 poäng. Vi kommer ha en bussresa i benen när vi kliver in på
banan, därför är det väldigt viktigt att vi redan från uppvärmningen visar att vi är laget som
ska ta med oss 3 poäng hem. 

På med kepan, nu kör vi!

//JH#17


sexan och elvan

efter att ha promenerat hem en seger tillsammans med Ivar i Vonca och Annas quiz så inväntar vi nu ett middagsstopp i Örebro. det ryktas om lasange! än är vi inte framme men annars så har resan gått ba fint hittills, höres! /#6


glada hudik

så har vi gjort första stoppet för helgen och precis nu rullar vi vidare efter att jag har räknat in alla. ogillar starkt att Linn sitter hemma och har lämnat alla tråkiga uppgifter efter sig, som inräkningen exempelvis.... :)

nu har vi slagit på sex and the city filmen, extra tjejigt vilket passar sig ganska bra:)
eller hur UK?


shame on you!:) /#6


kvällen innan

 


jag och JH har precis packat klart våra toolbags inför helgens långa resa till Göteborg. nu laddar vi med pepparkakor och glögg (för dom som på något vis missat det, så är JH den största julfanatikern/julegrisen som Umeå skådat). Imorgon 09.00 bär det av från Gammliahallen mot Mariestad där vi ska sova i helgen. Glöm inte att följa oss här på bloggen samt på everysport under helgens matcher! /#6


Lördag
Pixbo Wallenstam - IBK Dalen
16.00


Söndag
Lockerud Mariestad - IBK Dalen
13.00

 


ibk dalen - örnsköldsvik

inför fredagens match mot Övik har bloggen intervjuat JH.



tittut

hejhej

I helgen har vi varit spellediga och där med fått vila upp ordentligt efter den intensiva starten på serien. I veckan tränar vi måndag, onsdag och spelar match mot Övik borta på fredagkväll. Följ med och stötta oss om ni har möjlighet:) /#6

bilder från förra veckans massage och Folke som spexar med oljan:



Bra start!

Efter 4 matcher spelade har vi tillsammans krigat till oss 9 rejäla poäng! Det är en riktigt bra start och en boost för självförtroendet. Många undrar varför det har gått så bra för Dalens damer inledningsvis, mitt svar är:

1. JH's pastaintag
2. Urbans ledord: Kärlek!
3. Ödmjukhet och ett jävla slit

Matchen mot Rönnby var en tuff start. Vi gör en godkänd match men slarvar för mycket och Rönnby kan straffa oss lätt på våra individuella misstag. Premiärnerverna fick ta för mycket plats och vi förlorade tillslut med 4-2. Ett godkänt resultat mot förra årets mästarinnor. Finns mycket bra att ta med från denna match, och en del att göra bättre inför kommande möte med västeråstjejerna.

Matchen mot Iksu var en ren inställningsvinst där vi aldrig ger oss och agerar dryg lillasyster som hela tiden gör det jobbigt för storasyster. Vi tar vara på dom målchanser vi får och visar stort klubbhjärta i 60 minuter. Andra perioden är våran bästa i matchen då vi vinner med 3-0. Vi tror på att vi kan vinna och i slutet av matchen vägrar vi också att ge bort segern. Mackan gör en strålande insats i målet och vi vinner tillslut med 3-2.

Matchen mot Örebro var en viktig match för oss där vi fick chansen att visa oss själva och alla runt omkring att segern mot Iksu inte var en tillfällighet utan välförtjänt. Matchbilden var ganska konstig och Örebro gjorde allt för att försöka förstöra vårat spel, men lyckades inte. Matchen slutade med övertygande 10-2 till oss.

Tvmatchen mot Falun. Nervöst men otroligt fokuserat och laddat! Enligt kommentatorerna på tv4sport tog vi tag i taktpinnen i början av matchen och behöll den hela vägen. Precis så kändes det också hela matchen igenom. Vi lät aldrig Falun komma in i matchen trots att dom tryckte på med en hårdare press under matchens gång. Sandra Larsson otroligt het i denna match med 3 mål, ett grymt bra kollektivarbete, ett slutresultat på 6-3 och 3 friska poäng! /#6



Emelie Nordlinder i kamp med hennes gamla lagkamrat Malin Eriksson i matchen mot Iksu.


RSS 2.0